Waarom zijn er geen slimme brievenbussen?

Het lijkt wel of je elke keer verder moet lopen (of fietsen) om een brief op de post te doen. Waar staan tegenwoordig nog brievenbussen?

Het worden er steeds minder. Dat bedrijf met die steeds wisselende naam die brieven bezorgd heeft steeds minder mogelijkheden omdat er geen post meer verstuurd wordt. Er gaat steeds meer digitaal. Dus worden er weer duizenden oranje kastjes verwijderd. Bezuinigen.

neergaande spiraHet gevolg is een neergaande spiraal. Want omdat er minder brievenbussen zijn, wordt er minder per post verstuurd.

Slimme brievenbus

Eén van de redenen zal ongetwijfeld de kosten zijn om elke dag langs die brievenbussen te moeten rijden met een busje om de post op te halen. Duur!

Stop daar dan mee. Beëindig dat doelloos rondrijden.

Maak de brievenbus slim. Stop er wat sensoren in en je weet direct veel meer!

Begin met het zeker weten dat er post door die oranje gleuf is gestopt. Daarmee wordt voorkomen dat er langs lege brievenbussen gereden hoeft te worden. Minder kilometers, minder tijd.

Ga vervolgens scannen naar de bestemming van de brief. Zo weet je van tevoren waar iets naar toe moet, dat scheelt weer bij het sorteercentrum, want nu kan je afhankelijk van de inhoud van de brievenbus bepalen welk busje het beste die bepaalde brievenbus kan legen. Efficiency.

Wat is de afstand naar de brievenbus

Momenteel is die ver. Soms zelfs echt ver, afhankelijk van waar je woont.

Met al die sensoren die er in die brievenbus gepropt worden zijn die dingen kostbaar. Vandalisme is daarbij een probleem.
Wat nou als de brievenbussen niet buiten op straat staan, maar in de hal bij de supermarkt en alle openbare gebouwen (musea, gemeentehuis, bibliotheek, theater et cetera).

Op een veilige plek die des nachts afgesloten is. Op een locatie waar er een vorm van toezicht is zodat etterbakjes er geen rottigheid mee uit kunnen halen.

Dat scheelt ook weer eens een boel inzet van hulpdiensten, met alle (financiële) gevolgen van dien.

Dan blijft de vraag of ‘men’ vaker iets per post zou versturen als de brievenbus dichtbij is, op een veilige plek.

Wordt het niet eens tijd dat ‘de post’ overweegt om de brievenbussen slimmer te maken?