Flitsers veroorzaken files in Nederland

Waar zijn we in Nederland nou mee bezig? Dankzij de mobiele flitsteams van de politie maken we files. Bewust. Ja, die flitsteams zijn ondeugende jongens en meisjes. Die flitsers veroorzaken files!

Magnum 357Toch klopt hier iets niet. Want deze uitspraak, gretig omarmd door de media die lekker populistische uitspraken er tegenaan gooit, is hetzelfde als zeggen dat pistolen mensen doden.

Terwijl we allemaal weten dat pistolen helemaal niemand doden! Dat is namelijk de schutter die de trekker overhaalt.

Hoe zit dat dan met die files? Zijn die mobiele flitsteams van onze politie schuldig aan files. Natuurlijk niet!
De schuldige van die files (en niet alle files – even voor de duidelijkheid) zijn de hardrijders.

Die hardrijders trappen op de rem, om een boete te voorkomen. Want ze weten donders goed dat ze te hard rijden. Juist dat remmen zorgt voor de file. Dat is inmiddels duidelijk aangetoond.

Er is dus niet één oplossing voor dit probleem zoals geschetst door de mensen (binnen en buiten de media) met een zware rechtervoet, het zijn zelfs twee oplossingen!

mobiele flitser snelweg fileDe oplossing tegen files dankzij flitsteams

  1. Gewoon lekker je poot op het gas houden. Je weet dat je te hard rijdt, dan is het toch niet erg om daar voor te betalen? Kom op – niet hypocriet zijn en gewoon je rug recht houden voor je ondeugende gedrag.
  2. Je aan de snelheid houden. Lekker op de cruise control de juiste cijfertjes invoeren. Of dat nou 50, 60, 70, 80, 100, 120 of 130 is. Zo kan iedereen beschaafd doorrijden zonder last te hebben van trage of slome automobilisten, noch aso-scheurders.

Simpel hè?